De combinatie van chocolade of cacao met peer is een goede. Die zijn een soort van maatjes. Ook in dit recept.
Nodig:
125 gram roomboter
125 gram witte basterdsuiker
2 eieren
100 gram kwark
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
25 ml melk
3 theelepels cacao
1,5 peer in stukjes
Voor de botercrème:
Half zakje dr Oetker mix voor luchtige botercrème
50 gram roomboter
50 ml melk
1 eetlepel cacao
Chocolaatjes ter decoratie
De oven warm je voor op 160 graden. In een muffinvorm doe je papieren bakvormpjes voor de cupcakes. In een mengkom mix je de roomboter met de basterdsuiker en vanillesuiker. Doe de eieren er 1 voor 1 bij. Dan de kwark en vervolgens zeef je het bakmeel en de 3 theelepels cacao erboven. De melk erbij doen en mixen tot een glad beslag. Schil en snij de peer in stukjes en spatel door het beslag. Doe het beslag met een ijslepel in de bakvormpjes. Deze cupcakes zijn met 20 minuten klaar. Maak de helft van het zakje botercrème met de roomboter en de melk zoals op het pakje staat. Voeg hier de eetlepel cacao aan toe. Laat zo nodig wat opstijven in de koelkast. Pas als de cupcake goed is afgekoeld , doe je de botercrème erop. Ik doe dat met een lepel of spatel. Om het af te maken, doe je er een leuk chocolaatje bovenop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten