Joepie jee zo fijn als het lukt om lekkere koekjes te maken. Met dit recept varieer ik steeds en het resultaat is om te smullen...Dit keer een koekje met nuts van binnen en pinda's bovenop. Een pindakoekje going nuts, zullen we maar zeggen.
Nodig voor 23 koekjes:
150 gram roomboter
50 gram bruine basterdsuiker
50 gram witte basterdsuiker
1 ei
240 gram bloem
50 gram pindakaas
Beetje zout
100 gram Nuts
40 gram pinda's
In een mengkom doe je de roomboter, suikers, het ei, de pindakaas, een beetje zout en ongeveer 200 gram van de bloem. Ga nu met schone hand kneden. Als het teveel plakt, voeg je weer wat bloem toe. Als je een samenhangend en niet extreem plakkerig deeg hebt, deel je dit in 23 bolletjes van 25 gram. Draai deze weer opnieuw tot een mooi bolletje. Deze leg je onder plastic folie in de koelkast voor minimaal 45 minuten. De Nuts candy bars snij je in voldoende stukjes zodat je er 23 koekjes mee kunt vullen. Warm de oven voor op 190 graden. Na het koelen pak je een bolletje deeg, duwt er een holletje in en stopt hierin een stukje Nuts. Maak het koekje goed dicht. Leg ze op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Op elk koekje doe je 4 halve pinda's, druk ze zachtjes aan. Anders vallen ze meteen van je koekje af zodra ze gebakken zijn. Met 15 minuten zijn de koekjes klaar. Lets go nuts with these peanut cookies!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten