donderdag 23 maart 2017

Sinaasappel curd

Als variatie op lemoncurd kun je dus ook een curd maken met sinaasappel. Ook zo'n mooie grondstof die je dan kunt gebruiken in een baksel of in een toetje of gewoon als beleg op een crackertje. Ik doe het net als bij de lemoncurd op de snelle manier in de magnetron.

Nodig:
1 perssinaasappel
75 gram roomboter
150 gram kristalsuiker
2 eieren

Boen de sinaasappel goed schoon met een borsteltje onder de kraan. Droog af en rasp de schil. Pers de sinaasappel uit. Smelt de roomboter. Roer hier de suiker doorheen. Klop de eieren los en voeg deze ook toe. Tot slot de sinaasappelsap en rasp erbij in. Nu in de magnetron verwarmen: 1,5 minuut. Daarna goed doorroeren. Dat doe je nog 2x. Pas op want het is kokend heet. Handig om dus een plastic bakje te gebruiken. Een paar schone glazen afsluitbare potjes heb je natuurlijk al klaarstaan. Want jij snapte dat al lang, al had ik nog niets verklapt. Met hulp van een trechter kun je het zonder knoeien in de potjes krijgen. Af laten koelen en klaar ben je! Nog iets belangrijks: bij de sinaasappel curd kan het zijn dat het goedje toch wat korrelig wordt. De oplossing hiervoor is simpel want je laat de staafmixer de boel gladmaken. Ik had hetzelfde namelijk en vervolgens was het prima in orde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten