Dit is een lekker friszuur bolletje ijs als toet voor je. Mmmm...
Als je van zuur houdt, doe je er nog wat extra citroensaus over.
Dit is wat je nodig hebt:
100 ml citroensap (ongeveer 3 citroenen nodig)
75 gram kristalsuiker
3 eetlepels honing
1 eetlepel taartina
300 gram vanille ijs
Pers de citroenen uit zodat je voldoende sap hebt. Doe dat in een steelpan met de suiker en honing. Laat dit zachtjes koken en een tijdje inkoken. Hou wel een paar lepels citroensap apart om te mengen met de taartina. Voeg na een kwartiertje de gemengde taartina toe zodat het nog wat steviger wordt. Misschien is het meer een soort gelei dan een saus, maar wat maakt het uit. Doe deze in een schoon potje. Als het is afgekoeld, dan moet je 4 eetlepels van deze saus door het vanille ijs prakken met een vork. Dan zet je het ijs terug in de vriezer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten