maandag 24 april 2017

Couscoussalade met sinaasappel-muntdressing


Je kunt deze salade als maaltijdsalade eten in je uppie of je gebruikt de salade als bijgerecht. Je hebt er geen vlees bij nodig, genoeg fijne smaken bijeen!

Nodig:
100 gram verse gewassen bladspinazie
50 gram couscous
50 gram gedroogde abrikozen
Halve komkommer
10 gram amandelstukjes
50 gram geitenkaas
50 gram snoeptomaatjes
Voor de dressing:
4 eetlepels vers sinaasappelsap
3 eetlepels olijfolie
5 gram verse munt
1 eetlepel honing
1 teen knoflook
Italiaans zeezout

Kook 100 ml water. Doe de couscous in een bakje en schenk hierop het hete water. Laat het 5 minuten wellen en schep het dan om. Je couscous hoeft nu alleen af te koelen en is klaar voor gebruik. Zoek een mooie salade schaal op. Doe hierin de gewassen spinazie, haal hier de erg lange stelen af. Was het stuk komkommer en de tomaatjes en snij beiden in stukjes. Snij de gedroogde abrikozen ook in kleine stukjes. Ik had al kant en klare stukjes amandelen, maar je kunt natuurlijk ook zelf blanke amandelen in stukjes snijden. Meng alles met de couscous door elkaar. Brokkel de geitenkaas in stukjes en verdeel over de salade. Strooi wat Italiaans zeezout over de salade. In een ander bakje pers je de knoflook en doe je het sinaasappelsap, olijfolie en honing. Roer dit goed door elkaar. Snij of knip de verse muntblaadjes in kleine stukjes. Meng dit door de dressing. Serveer de dressing apart van de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten