De titel van dit recept klinkt misschien niet erg spannend. Maar ik had dan ook geen idee hoe ik dit vegetarische recept het beste kon noemen. Ik heb het Italiaans genoemd vanwege de oregano, bruschetta, basilicum en pesto toevoeging. Maar in Italië kennen ze het vast niet haha...nou ja, dat mag de pret niet drukken toch?
Nodig voor 2 personen:
100 gram tuinerwten (diepvries)
100 gram champignons
Halve courgette
1 rode ui
200 gram gewassen bladspinazie
2 tenen knoflook
1 tomaat
2 eetlepels zongedroogde tomaat
Vloeibare boter
1 eetlepel bruschetta kruiden
1 eetlepel groene pesto
Peper en Italiaans zeezout
2 eetlepels verse groene kruiden: oregano, basilicum, tijm, koriander
Snij de ui, courgette, champignons en tomaat in stukjes. Neem een wokpan en doe hierin wat vloeibare boter. Bak hierin de ui en champignons en pers de knoflook erbij. De courgette mag er ook bij, plus de tomaat. De volgende groente is de bladspinazie die erin mag. Als de spinazie geslonken is, gaan de tuinerwten erdoor. Snij de zongedroogde tomaat in stukjes en roer deze door je groente mix. Breng op smaak met bruschetta kruiden, peper en Italiaans zeezout. Roer de eetlepel pesto erdoor. Snij of knip de vers geplukte groene kruiden en roer deze als laatste door dit smakelijke vegetarische gerecht! Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten