Deze kipfilet heeft een fijne marinade. Meestal kies ik voor de sateetjes. Maar deze mix doet me een beetje denken aan Griekse souvlaki. Waarschijnlijk komt dat vooral door de citroen, plus mijn te grote fantasie hahaha...
Nodig voor 6 spiesjes:
180 gram kipfilet
1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing
Sap van halve citroen
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout
1 eetlepel verse peterselie
Verdeel de kipfilet in repen zodat je ongeveer 6 spiesjes kunt maken. Bestrooi de kipfilet met peper en zout. In een kom pers je de citroen uit en voeg je de mosterd, honing en olijfolie toe. Mix goed door elkaar. Leg de kipfiletrepen nu in de marinade. Laat het zeker een half uur intrekken. Pluk de verse peterselie en knip fijn. Doe de kip op een stokje. Bestrooi ze met peterselie, draai rond zodat het verdeeld wordt. Deze kipspiesjes kunnen zo op het rooster van de bbq.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten