Mocht je het nog niet heet genoeg hebben met deze tropische temperaturen in Nederland, dan kun je je oven gaan voorverwarmen op 160 graden en deze snelle chococupcakes gaan bakken. Ik noem ze snel omdat je kant en klare dingen in de categorie chocolade gebruikt: chocoladepasta, hagelslag en vlokken. Dus geen gedoe met chocolade in stukjes hakken of iets. Gewoon makkelijk en snel.
Nodig voor 9 cupcakes:
125 gram roomboter
100 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
50 gram witte chocopasta
1 theelepel cacao
30 gram gemengde hagelslag (wit en melk)
20 gram vlokken melkchocolade
25 gram gemalen hazelnoten
In een mengkom doe je de zachte boter met de bruine suiker. Mix goed door elkaar. 1 voor 1 de eieren erbij. Zorg dat ook je eieren op kamertemperatuur zijn. Zeef het bakmeel erboven. Voeg de melk, chocopasta, fijngemalen hazelnoten en het cacaopoeder toe. Mix opnieuw. Spatel de vlokken en hagelslag door het beslag. Doe met een ijslepel in elk papieren cupcakevormpje wat van het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten klaar. Check door de bovenkant te voelen of ze niet zacht meer aanvoelen, maar een beetje veerkrachtig. Anders mogen ze eventueel een paar minuten langer in de oven blijven. Laat afkoelen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten