Een lekkere variant op de klassieke kokosmakroon.
Nodig voor 10 stuks:
40 gram hazelnoten
75 gram kokos
100 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eiwitten
Wat citroensap om te ontvetten
Eerst ontvet je je beslagkom met wat citroensap. Verdeel dit met een keukenrol over de binnenkant van je kom. Neem ook de gardes van je mixer meteen mee. Scheid 2 eieren. Met de eidooiers doe je in dit recept niets. Mix de eiwitten stijf in je vetvrije kom. In een ander bakje doe je de kokos, suiker en vanillesuiker door elkaar. De hazelnoten moet je fijnmalen met de staafmixer. De gemalen hazelnoten gaan door de kokos/suiker. Spatel dit door de stijfgeklopte eiwitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak 10 hoopjes die je een klein beetje aandrukt. Niet teveel want de buitenkant van een kokosmakroon hoort wat grillig te zijn en de binnenkant luchtig. De oven moet op 180 graden staan (dus voorverwarmd zijn). Deze hazelnoot kokosmakronen zijn met 10 minuten in de oven klaar. Kijk eens onder het label koekjes als je liever een ander koekje wilt maken. Genoeg keus!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten