dinsdag 18 juli 2017

Pindasoep

Heerlijk soepje. Ik hou ervan. Ik zal je snel vertellen hoe je het maakt, dan kun je er ook van genieten. Je hebt best een flinke hoeveelheid, maar soep kun je prima invriezen dus dat lijkt me geen probleem.

Nodig:
Vloeibare boter
2 tenen knoflook
1,5 rode ui
300 gram aardappels (kruimige)
2 groente bouillon tabletten
1,5 liter water
300 gram pindakaas
1 theelepel sambal
1 eetlepel ketjap
1 gele paprika
Halve rode puntpaprika
Beetje pimentpoeder
50 gram pinda's
2 eetlepels verse selderij

Snij de rode ui in stukjes, net als de (punt)paprika. Schil de aardappels, was ze en snij ze in kleine blokjes. Doe de pinda's in de hoge smalle beker en maak ze fijngehakt met behulp van de staafmixer. Pak je soeppan en doe er wat vloeibare boter in. Fruit hierin de ui en vervolgens doe je ook de paprika stukjes erbij in. Pers de knoflook erboven. Goed omscheppen. Kook 1,5 liter water in de waterkoker. Doe de bouillontabletten erbij en het gekookte water. De stukjes aardappel gaan erin. Nu moet je het geheel wel een tijdje zachtjes laten pruttelen (zeker een kwartier). Ondertussen kun je mooi de vers geplukte selderij wassen en klein knippen. Dat mag ook de soep in. Ook de ketjap en wat van het pimentpoeder plus de sambal gaan erbij. Roer de pindakaas door de soep. Goed roeren zodat het weer een geheel wordt. De fijngehakte pinda's erdoor. Nu is het tijd voor de staafmixer in de soep om er een gladde soep van te maken. Je kunt het soepje decoreren met een takje selderij en wat pindaatjes en eventueel wat kipreepjes. Maar je kunt het laatste ook achterwege laten, aangezien het verder een vegetarisch soepje is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten