Dit zijn een beetje gezondere koekjes. Niet teveel hoor. Maar wel echt anders dan een cookie wat ik meestal maak. Er zitten weinig vetten in en weinig suikers, dus als je dat niet gewend bent, kan dit je niet bekoren. En als je een heuse health freak bent, ook niet. Want ik stop er toch fudge in natuurlijk. Maar er zijn vast meer mensen die wel van een experimentje houden.
Nodig:
2 bananen
100 gram havermout
3 eetlepels honing
30 gram speculoospasta
30 gram pecannoten
35 gram fudge
Beetje speculaas en koekkruiden
10 gram greinsuiker
Warm de oven voor op 175 graden. Pureer 2 rijpe bananen met een staafmixer. Roer hier de havermout door, evenals de speculoospasta en honing. Strooi er wat koekkruiden over. Breek de pecannoten in kleine stukjes, snij de fudge klein en meng beiden door het havermout/ banaanmengsel. Op een bakplaat die je bekleed met bakpapier maak je hoopjes met een lepel die je een beetje plat maakt. Strooi wat greinsuiker over elk koekje. Ik heb ze een kwartier gebakken. Ze hadden misschien zelfs nog wel wat langer gemogen. Ben benieuwd op jij je aan dit experiment gaat wagen?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten