Dit is weer een lekker laagjestoetje. Ik ben er dol op. Zeker een samenstelling als deze...zoete speculaaskruimels, frisse kloppudding en bosvruchtensaus als topping.
Nodig voor 4:
4 speculaasjes
1 pakje kloppudding vanille
250 ml yoghurt
125 gram magere kwark
30 gram lemon curd
200 gram bosvruchten (diepvries)
25 ml sinaasappelsap
50 gram kristalsuiker
Voor de garnering:
4 trosjes aalbessen
Poedersuiker
Eerst maak je de bosvruchtensaus. Doe de bevroren bosvruchten met de sinaasappelsap en de kristalsuiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat 10 minuutjes zachtjes koken. Haal dan van het vuur en doe het in een hoge beker. Met de staafmixer ga je het pureren. Vervolgens haal je het door de zeef zodat je geen pitjes in de saus krijgt. Zo nodig kun je nu de gezeefde saus nog wat verder inkoken, maar bij mij was het al dik genoeg naar mijn zin. Dus liet ik het afkoelen. Maak de speculaasjes fijn met een vijzel en stamper. Verdeel over 4 glaasjes deze kruimels. In een mengkom doe je de yoghurt, kwark en lemon curd samen met de poeder van de kloppudding. Mix dit 2 minuten goed door. Verdeel de pudding over de kruimelbodems. Laat de pudding wat opstijven in de koelkast. Wanneer de bosvruchtensaus is afgekoeld doe je in elk glas 2 eetlepels als bovenste laag. Was een paar trosjes aalbessen en leg ze als garnering bovenop. Strooi voor het serveren wat poedersuiker erop. Genieten maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten