donderdag 21 september 2017

Havermout banaan pannenkoekjes

Zin in een ander ontbijtje? Grijp je kans en maak deze pannenkoekjes! Als je goede trek hebt, is dit voor 1 persoon een goede hoeveelheid.

Nodig:
40 gram havermout
1 banaan
1 ei
Beetje kaneel en zout
1 eetlepel agave siroop (of honing)
Vloeibare boter
Fruit naar smaak
Poedersuiker of zoetstof

In een hoge beker maak je met behulp van de staafmixer de havermout fijn. Voeg hier plakjes banaan en het ei aan toe. Mix opnieuw met de staafmixer. De agave siroop en het kaneel en zout erbij doen. Even mengen en dan is je beslag klaar.
In een koekenpan doe je vloeibare boter. Als de boter warm is, maak je twee of drie hoopjes beslag en spreid deze uit met een lepel of spatel. Bak eerst de ene kant lichtbruin en draai je pannenkoekjes dan om. Was en snij het fruit wat je lekker vindt. Ik nam dit keer frambozen en bramen. Als je pannenkoekjes klaar zijn verdeel je het fruit erover en strooi je er naar smaak poedersuiker over. Wil je liever zoetstof, kan dat uiteraard ook. Het leuke van dit gerechtje is, is dat het niet erg ongezond is, maar toch voelt als verwennerij. En daar hou ik van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten