Dit is een lekkere salade bij een buffet of een bbq. Je kunt het ook prima een paar dagen bewaren in de koelkast.
Nodig:
400 gram fusilli
Wat olijfolie
Bouillonblokje
150 gram gekookte kipreepjes
3 eieren
1 puntpaprika
150 gram mini roma tomaatjes
2 appels
3 eetlepels reepjes zongedroogde tomaat
2 eetlepels verse peterselie
2 eetlepels verse selderij
3 eetlepels mosterd
4 eetlepels honing
Wat citroensap
Peper
Kook de fusilli in ruim water. Voeg hieraan een scheutje olijfolie en een bouillonblokje toe. Hou de kooktijd op het pak aan. Giet af wanneer het klaar en gaar is. Doe nog een beetje olijfolie door de pasta zodat het niet aan elkaar gaat plakken bij het afkoelen. Kook de drie eieren hard. Laat na de kooktijd schrikken onder koud water en laat ook afkoelen. Was en snij de puntpaprika in kleine stukjes. Was en snij de tomaatjes in stukjes. Schil de appel en snij in kleine stukjes. Besprenkel met wat citroensap. Doe de afgekoelde pasta in een grote schaal. Schil de gekookte eieren en snij in stukjes. Doe dit net als de appel, tomaat en paprika bij de pasta. Ook de kipreepjes en de zongedroogde tomaat reepjes gaan erbij. In een kommetje meng je de honing met de mosterd. Pluk de verse groene kruiden. Knip ze fijn, was ze en verdeel over de salade. De dressing erover, husselen en dan is het al bijna gereed. Op smaak maken met peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten