In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
zaterdag 2 december 2017
Noten lemoncurd brood
Voor dit lekkere brood heb je geen broodbakmachine nodig. Wel een beetje geduld omdat het deeg nu eenmaal moet rijzen. Maar als je een beetje handig met je tijd omgaat, kun je in de rijs tijd mooi wat anders doen. Stofzuigen of zo. Nee grapje, dan kun je beter meteen koekjes bakken. Is in ieder geval leuker dan huishoudelijke bezigheden. Tenminste, dat vind ik.
Nodig:
1 pak broodmix meergranen
50 gram rozijnen
40 gram krenten
40 gram pecan noten
40 gram walnoten
75 gram lemoncurd
25 gram citroenrasp dr Oetker
Beetje bloem
Beetje roomboter
Doe de broodmix in een mengkom. Voeg hieraan het lauwwarme water toe. Kijk op het pak hoeveel dat moet zijn (kan een beetje variëren door merk wat je gebruikt). Weeg de rozijnen en krenten af en laat ze wellen in wat warm water. Na 10 minuutjes giet je het water af en droog je de krenten en rozijnen af met een stuk keukenrol. Doe de rozijnen en krenten door de broodmix en kneed het geheel tot een deeg. Blijf het wel een tijdje kneden zodat het voldoende soepel is. In ieder geval 5 minuten. Nu doe je het samenhangende deeg in een schone kom welke je afdekt met een wat vochtige theedoek. Zet op een warme plek om te laten rijzen. Dat kost een uur de tijd. Ondertussen kun je de noten in stukjes breken. Ook de citroenrasp en lemoncurd mag je met elkaar vermengen. Na een uur strooi je een beetje bloem op je schone aanrecht. Leg hierop het gerezen deeg. Rol met een deegroller uit tot een rechthoekige lap. De dikte van het deeg is ongeveer 2,5 cm. Bestrijk de bovenkant met de lemoncurd/ citroenrasp, maar niet helemaal tot de rand. Strooi de nootjes erover. Warm de oven voor op 200 graden. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Rol je brood strak op. Zorg dat de naad aan de onderkant komt te liggen. Probeer de boel goed af te sluiten, alhoewel je er niet helemaal aan ontkomt dat er wel wat van de lemoncurd uit zal lopen. Maar dat mag de pret niet drukken! Leg je broodje op het bakpapier en laat nog een half uur rijzen (theedoek mag er nog eens overheen). Hierna gaat dit noten lemoncurd brood 30 minuten de oven in. Heerlijk hoor!Als je het broodje uit de oven hebt gehaald, kun je het insmeren met een kwastje met wat roomboter. Zo wordt je korst mooi glanzend.
Labels:
brood,
citroenrasp,
krenten,
lemon curd,
pecannoten,
rozijnen,
walnoten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten