vrijdag 2 februari 2018

Kokoscake met blauwe bessen


Dit taartje/ cakeje maak je in een boterkoekvorm. Je hebt dubbele kokossmaak door de kokosmelk en de kokos samen te voegen in deze lekkere zoete traktatie.

Nodig:
150 gram roomboter
150 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
150 ml kokosmelk
40 gram kokos
175 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram blauwe bessen
40 gram melkchocolade
Beetje vloeibare boter

Vet eerst de bakvorm in met wat vloeibare boter. Schud dan je blikje kokosmelk. Doe de kokosmelk met de kokos in een bakje en roer het door. Laat even staan. Ondertussen doe je de zachte roomboter met de basterdsuiker en vanillesuiker in een mengkom en ga je het goed mengen met de mixer. Na een paar minuten voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Zeef het bakmeel erboven en mix door elkaar. Nu mag je de kokosmelk met kokos (dat is een stevigere substantie geworden)erbij doen. Nog eens doormixen en dan is het klaar met mixen. Was de blauwe bessen en snij de chocolade in stukjes. Spatel beiden door het beslag. De oven voorverwarmen op 160 graden. Na 45 minuten in de oven is het klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten