maandag 2 november 2015

Kipsaté

Deze kipsaté smaakt heerlijk. Vooral als je de kipfilet lang genoeg laat marineren ( minimaal een uur). Het vlees wordt er ook lekker mals van. Snij de kipfilet in kleine stukken. Doe de eetlepel kipkruiden erdoor. Doe in een bakje de ketjap met geperste knoflook. Alle andere ingrediënten erin doen en de marinade goed door elkaar mengen. De kipfilet in de marinade doen en dus lekker laten intrekken. Ik vind het leuk om de sateetjes echt aan stokjes te serveren, dus dan moet je de kipfilet aan een satéprikker rijgen. Maak eerst je stokjes eventjes nat onder de kraan. Dat zorgt ervoor dat je stokjes minder snel zwart worden. Dat is vooral belangrijk als je met een bbq werkt. Omdat het niet echt meer het seizoen is om buiten achter de bbq te staan, heb ik dit keer de grillplaat op het fornuis gebruikt. Je zou er een teppanyaki plaat voor kunnen gebruiken, als je die hebt. Een gewone grillplan of koekepan kan ook. Een grillplaat is wel ideaal omdat je genoeg ruimte hebt en de stokjes makkelijk kunt draaien. Er hoeft maar een beetje olijfolie of vloeibare boter op de plaat. Draai de kipsaté regelmatig rond tot ze gaar en klaar zijn. Dit is een heerlijk bijgerecht voor als je Bijvoorbeeld nasi of bami eet. Lekker om er pindasaus bij te serveren met seroendeng. Kijk eens bij het label ' aziatisch' op mijn blog en vindt er leuke bijpassende gerechten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten