vrijdag 19 februari 2016

Gehaktballen met gebakken uitjes


Dit is een recept voor gehaktballetjes met dubbele uitjes. Kant en klare gebakken uitjes, maar ook zelfgebakken uitjes. En dat allemaal door het gehakt heen. Lekker hoor! Snij de rode uien in kleine stukjes. Fruit de ui in wat vloeibare boter met de geperste knoflook. Voeg de bruine suiker toe, laat zachtjes bakken zodat het wat gaat karamelliseren. De mespunt sambal en de ketjap mag erin. De uitjes laten afkoelen. De nasikruiden in een paar eetlepels heet water laten wellen. De rundergehakt in een kom doen. Hier verkruimel je de beschuit bij, het eitje erin, de gebakken uitjes ( zowel de kant en klare als de zelfgemaakte), de gehaktkruiden, nasikruiden en wat peper. Dan lekker doorkneden en balletjes van draaien. In een braadpan of een wok vloeibare boter doen en de balletjes braden. Om wat jus te krijgen kun je een beetje water erbij doen en voor de smaak wat rode port. Wij houden ook van champignons dus die gooi ik er vaak ook nog door. Er kan van alles bij qua groente en aardappels, dus laat je fantasie gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten