dinsdag 12 april 2016

Choco havermoutkoekjes


Voor deze brosse choco havermoutkoekjes heb je nodig:
125 gram havermout
125 gram bloem
5 gram bakpoeder
1 theelepel kaneel
4 gram zout
70 gram roomboter
75 gram kristalsuiker
75 gram bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
30 gram hazelnoten
50 gram pure chocolade

Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe in een mengkom de havermout, bloem, bakpoeder, kaneel en het zout. Meng dit door elkaar met een vork. In een andere kom moet je de zachte roomboter mixen met alle drie de suikers. Als de suiker goed is opgenomen in de boter, mogen de eieren er 1 voor 1 bij. Vervolgens voeg je je havermoutmengsel toe. Goed mengen. De hazelnoten moeten fijngehakt (die kun je natuurlijk kant en klaar kopen, heel betaalbaar in Duitsland) en de pure chocolade snij je eveneens in stukjes. Met een spatel meng je deze ingrediënten door het deeg. Maak op een bakpapier hoopjes, niet te dicht bij elkaar....anders heb je straks een immens grote havermoutkoek! Ze lopen nog aardig uit. Met 12/ 13 minuten zijn ze goed. Het komt wel precies want doe je het te kort dan blijven de koekjes te zacht. Dus bij twijfel liever een minuutje extra. Af laten koelen en dan een bak koffie zetten want zo'n koekje vraagt om een serieuze tester. Toch? Gelukkig hoef ik geen bordje havermout te testen....

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dank je wel! Ik maakte nog een andere variant met walnoten en rozijnen, die waren ook lekker...

      Verwijderen