In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
donderdag 7 juli 2016
Kwark sinaasappel ijsje
Zelf een waterijsje maken is natuurlijk helemaal niet moeilijk. Dit ijsje ook niet. Ik vind het alleen leuk om te laten zien dat je het kunt opleuken tot een mooi toetje. Je kunt ook voor simpel gaan en een ijsje op een stokje maken.
Voor 6 ijsjes heb je nodig:
3 perssinaasappels
100 gram magere kwark
Een scheut citrusmix siroop 0%
Sinaasappels uitpersen, mengen met de kwark, beetje siroop erbij, roeren en klaar. Nou ja, je moet het wel in siliconen vormpjes gieten en in de vriezer zetten. Al dan niet met een stokje erin. Door een tulband vorm ziet het er helemaal mooi uit. Als je er een feestelijk toetje van wilt maken, decoreer je bijvoorbeeld met wat plakjes nectarine en aardbei en leg je het kwark sinaasappel ijs op een laagje aardbeiensaus. In een glas kun je dan nog een bolletje ijs serveren, voor recepten kun je hier genoeg inspiratie vinden. Maar een kant en klare bol mag ook. Toef slagroom om het af te maken en je hebt de uitgebreide versie. Als tussendoortje is het ouderwetse ijsje op stokje net zo fijn!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten