In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
donderdag 7 juli 2016
Veldsla met meloen en rauwe ham
Dit is een verrassende salade. Echt eens wat anders! Door de combi van sla, fruit en rauwe ham.
Benodigdheden:
75 gram veldsla
Een kwart galia meloen
100 gram aardbeien
50 gram Coburger rauwe ham
1 eetlepel sesamzaad knoflook
Voor de dressing:
1 eetlepel honing
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels kruidenazijn
2 eetlepels yoghurt
Italiaans zeezout, peper en gemalen knoflook
Pak een mooie schaal en doe hier het zakje veldsla in. Maak de aardbeien schoon en snij in kleine stukjes. Snij de meloen door en dan nog eens. Je gebruik een kwart van je meloen. Haal de pitjes eruit en de schil eraf. Snij de meloen in kleine stukjes. Verdeel de stukjes meloen en aardbei over de veldsla. De rauwe ham zijn gewoon dunne plakjes vleeswaar. Ga dat niet proberen te snijden, maar trek er gewoon wat stukjes vanaf die je verdeelt over de sla. Strooi de sesamzaadjes erover. In een bakje doe je de honing, gembersiroop, kruidenazijn en yoghurt. Roer dit goed door elkaar. Breng verder op smaak met de kruiden. Serveer de dressing apart zodat de sla mooi stevig blijft. Bovendien kan iedereen dan zelf bepalen hoeveel dressing ze willen op hun salade.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten