donderdag 29 september 2016

Hollandse broccoli schotel

Nodig:
800 gram aardappels
600 gram broccoli
450 gram rundergehakt
1 rode ui
Kwart paprika
3 champignons
2 bosuitjes
5 eetlepels kookroom light
2 theelepels mosterd
1 eetlepel gehaktkruiden
1 teen knoflook
1 eetlepel ketjap
Kerrie, peper en zout
40 gram grof verkruimelde maisbroodcroutons
50 gram geraspte kaas
Vloeibare boter

Schil, was en kook de aardappels. Giet af als ze gaar zijn. Kook de broccolistronkjes ook kort en giet af. Snij de ui, bosui, paprika en champignons. In een wokpan of grote koekenpan doe je wat vloeibare boter. Hierin bak je het gehakt rul met de gehaktkruiden. Pers de knoflook erboven. De bosui, ui, paprika en champignons mogen erbij in. Breng op smaak met ketjap, peper, zout en kerrie. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de broccoli in de ovenschaal. De volgende laag is het gehakt. Nu moet je van de aardappels puree maken door de aardappels fijn te stampen. Hierbij gaat de mosterd en de kookroom plus peper en zout. De laag puree gaat bovenop de gehakt. Via de link in het lijstje van benodigdheden, heb je al de croutons gemaakt. Verkruimel deze grof en verdeel over de puree. Strooi ook de kaas erover. Doe hier en daar een drupje vloeibare boter. Deze robuuste ovenschotel gaat een half uur de oven in. Alles in 1. Fijn hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten