Een groente bijgerecht. Je kunt zelf variëren met groente die jou kunnen bekoren. Ik had prei uit eigen moestuin. Maar het was niet zoveel, vandaar dat er als vanzelf nog wat andere groente in terecht kwamen. Het is een bescheiden hoeveelheid omdat we er nog van alles bij aten.
Dit deed ik erin:
150 gram prei
150 gram tuinerwten
Halve puntpaprika
1 sjalot
2 tenen knoflook
Curry zeezout en peper
2 plakjes Serrano ham
40 gram Parmezaanse kaas
3 eidooiers of 2 eieren
150 ml melk
Vloeibare boter
Snij en was de prei goed. Was en snij de puntpaprika in stukjes. Ook de sjalot mag je klein snijden. In een koekenpan of wokpan doe je wat vloeibare boter. Fruit hierin de sjalot en de prei en pers meteen de knoflook erbij. Voeg de paprikastukjes toe en ook de tuinerwten. Die mogen zo uit de diepvries komen. Hussel alles door elkaar. Breng op smaak met het zout en peper. Ik heb curry zeezout, dat is een mix van allerlei kruiden met zeezout. Vet een ovenschaaltje in met wat boter. Doe hier alle groente in. Klop de eidooiers los met de melk of gebruik 2 hele eieren. Ik had eidooiers omdat ik het eiwit nodig had voor een ander recept. Strooi de Parmezaanse kaas over de groente en verdeel de ham in stukjes erover. Giet het losgeklopte ei erover. De oven mag op 180 graden. Na ongeveer een half uur is het gereed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten