Dit is een smakelijk taartje, maar 1 ding is wel belangrijk. De smaak is het lekkerst als je de taart meteen op de eerste dag eet. Anders wordt het bladerdeeg toch wat taai. Dus niet geschikt om van tevoren te gaan maken, het is maar dat je het weet!
Nodig
4 plakjes bladerdeeg
Vloeibare boter
2 eetlepels amandelmeel
2 grote handperen
100 gram roomboter
100 gram kristalsuiker
1 eetlepel cacao
50 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram amandelmeel
30 gram walnoten
2 eieren
50 ml kookroom light
Warm je oven voor op 175 graden. Vet een boterkoekvorm in met wat vloeibare boter. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in 6 ongeveer gelijke stukken. De stukken peer kook je 5 minuten in water. Dan afgieten en laten afkoelen. Mix in een mengkom de roomboter met de suiker. De eieren 1 voor 1 erbij. Het bakmeel en amandelmeel erdoor, net zoals de gezeefde cacao. Als laatste de kookroom erdoor roeren. In de boterkoekvorm leg je de ontdooide plakjes bladerdeeg. Maak waar nodig op maat. Strooi er 2 eetlepels amandelmeel op. Leg hierop de stukjes peer in een rondje. Breek de walnoten in stukjes en strooi het tussen de peren. Verdeel het beslag over de peren. Bak het taartje klaar in 35 minuten. Zodra het afgekoeld is, kun je dus aanvallen...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten