Je kunt dus ook zelf tjap tjoy maken. Voordeel daarvan is toch dat je invloed hebt op welke ingrediënten erin komen. Dus wel genoeg kipfilet en met sugar snaps zoals ik zelf zo lekker vind. Hopelijk jij ook. En anders improviseer je wat, jij kunt dat!
Nodig:
2 eetlepels zonnebloemolie
400 gram kipfilet
Kipkruiden
150 gram sugar snaps
400 gram Oosterse wokgroente
1 rode ui
60 gram champignons
2 tenen knoflook
2 eetlepels ketjap manis
Mespunt sambal oelek
Beetje laos en ve tsin
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel sesamzaadjes
400 ml heet water
1 tablet kippenbouillon
1 eetlepel maïzena
De kipfilet in kleine stukjes knippen of snijden. Op smaak brengen met kipkruiden en 1 eetlepel ketjap. Laat even intrekken. Doe in de wokpan de zonnebloemolie en bak hierin de kipfilet met 2 tenen knoflook en een mespunt sambal. Als de kip gaar is, haal je het uit de wok. Snij de ui en halve maantjes en kook de sugar snaps even 5 minuten voor. Als je ze wokt zonder koken, blijven ze namelijk echt te hard. Vervolgens uit laten lekken. Champignons schoonmaken en snijden. In het restant olie (van de kip bakken), bak je de ui en champignons. Vervolgens de wokgroente erbij in doen en de sugar snaps. Lekker wokken die hap. De ketjap en vissaus mogen erbij. Kook het water en los hierin de kippenbouillon tablet op. Schenk de bouillon bij de groente. Laat even een tijdje pruttelen. Meng 1 eetlepel maïzena met wat water zodat je vloeibaar is (niet te nat), roer dit papje bij je tjap tjoy. Goed omscheppen weer. Kipfilet er terug in doen. Nog wat laos en ve tsin erin doen en de sesamzaadjes erover strooien. Smaakt prima met rijst en wat kroepoek. Maar bami of nasi erbij kan natuurlijk ook heel goed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten