Dit is een toetje voor 3 personen. Ik heb al een aantal recepten met crumble gepost. Die kun je natuurlijk ook proberen. De crumble is in dit recept wel iets droger omdat ik havermout heb gebruikt in plaats van bloem.
Dit heb je nodig:
3 peren
20 gram melkchocolade
10 gram kokos
Vloeibare boter
30 gram hazelnoten
45 gram bruine basterdsuiker
50 gram roomboter
30 gram havermout
1 theelepel koekkruiden
Warm de oven voor op 200 graden. Vet ovenschaaltjes in met wat vloeibare boter. Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snij ze in stukjes. Verdeel over de ovenschaaltjes. Hak de chocolade in stukjes en verdeel dit over de peer, net als de kokos. In een bakje doe je de klein gehakte hazelnoten, bruine basterdsuiker, havermout, koekkruiden en de roomboter. Kneed dit losjes, zodat er enige samenhang is. Verdeel dit kruimeldeeg over de schaaltjes. Met een kwartiertje in de oven is het klaar. Lekker met een bolletje vanille ijs erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten