Dit vind ik nou leuk. Hoe je super simpel zelf een soort van amaretto kan maken, oftewel likeur met amandelsmaak. Uitermate praktisch is ook dat je deze likeur niet eerst nog weken hoeft te laten staan. Kun je diezelfde avond nog serveren bij de koffie of gebruiken als je zelf tiramisu wilt maken!
Dit heb je nodig voor een flesje van 250 ml:
200 ml wodka
50 gram bruine basterdsuiker
50 ml water
Halve theelepel vanille extract
1 theelepel amandel extract
In een steelpan doe je de bruine suiker met het water. Breng aan de kook. Zachtjes laten koken tot de suiker goed is opgelost en het een beetje is ingedikt. Laten afkoelen. Door de afgekoelde suikersiroop doe je de 2 extracten. Doorroeren en dan de wodka toevoegen. In een schoon flesje (zo nodig uitkoken als het niet nieuw is) doen. Als het halsje van het flesje smal is, kun je een trechter gebruiken. Dan is er minder kans op knoeien. Flesje dichtdraaien en het goedje nog even goed schudden. Joepie... de likeur is klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten