Deze salade past goed bij een Mexicaanse maaltijd. Wij aten er wraps uit de oven bij. En tortilla chipjes met snelle guacamole.
Nodig:
100 gram bladspinazie
Halve gele paprika
6 roma tomaatjes
40 gram hamblokjes
Halve avocado
2 eetlepels croutons
Limoensap
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel gembersiroop
Chilipoeder, paprikapoeder en koriander
Haal de lange stelen van de bladspinazie. Was de halve paprika en snij in stukjes. Was de tomaatjes en snij door midden. Strooi de hamblokjes over de spinazie. Schil de avocado en gebruik de helft voor deze salade. Snij in stukjes en besprenkel de avocado meteen met het limoensap. De andere helft kun je meteen gebruiken voor een kleine portie snelle guacamole. Strooi de croutons over de salade. Voor de dressing doe je alle natte ingrediënten in een bakje en roer flink door. Breng verder op smaak met de kruiden. Serveer de dressing apart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten