zaterdag 14 januari 2017

Walnoten chocolade cake

Dit is iets lekkers wat een beetje tussen een cake en een taartje inzit. De oven gaat op 160 graden. In totaal moet het taartje er 55 minuten in. De laatste 10 minuten onder de aluminiumfolie omdat anders je bovenkant te hard gaat.

Nodig:
175 gram roomboter
100 gram witte basterdsuiker
75 gram honing
3 eieren
175 gram zelfrijzend bakmeel
25 ml melk
40 gram walnoten
40 rozijnen
60 gram chocolade
5 gram amandelschaafsel
15 gram greinsuiker
Vloeibare boter en bloem voor het invetten

In een kom de zachte boter, honing en basterdsuiker mixen tot een zacht mengsel. 1 voor 1 de eieren toevoegen. De bakmeel erboven zeven en mixen maar weer. Dan de melk erbij om het beslag wat soepeler te maken. Breek de walnoten in stukjes en snij de chocolade in stukjes. Ik had allerlei restjes dus ik gebruikte puur, melk en witte chocolade. Spatel de rozijnen, chocolade en walnoten door het beslag. Vet een springvorm van 24 cm in met de vloeibare boter. Strooi er daarna een beetje bloem over en schudt de overtollige bloem eruit. Schep het beslag in de springvorm. Maak de bovenkant glad. Strooi hier de greinsuiker en amandelschaafsel over en in de oven met die cake. Of taart. Of hoe je het ook wilt noemen! Een beetje slagroom erbij is ook geen straf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten