Ook deze cupcake heeft in het basisbeslag kwark. Daardoor is het cakeje lekker smeuïg. Door de verschillende extra's is de chocoladesmaak goed aanwezig. Dat is altijd goed toch?
Nodig:
125 gram roomboter
125 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
100 gram magere kwark
150 zelfrijzend bakmeel
25 ml melk
120 gram 'mars' reepjes (6 mini's)
40 gram walnoten
20 gram XL hagelslag
2 theelepels cacao
Oven voorverwarmen op 160 graden. Doe in een muffinvorm papieren cupcake vormpjes. Boter en suikers mixen. De eieren er achter elkaar doorheen mengen. De kwark toevoegen en hierna het bakmeel erboven zeven. Zeef ook de cacao erbij. De melk erdoor mixen. Snij de marsjes in kleine stukjes. Ik heb trouwens niet de echte Mars gebruikt, maar gewoon een huismerk. Net zo prima voor in de cupcake. En goedkoper. Breek de walnoten in stukjes. Doe de Mars stukjes, walnoten stukjes en de hagelslag door het beslag. Met de ijslepel verdeel je het beslag over de papieren vormpjes. Na 22 minuten in de oven heb je deze smakelijke cupcakes klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten