In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
vrijdag 10 februari 2017
Bosvruchtenkwark
Nodig voor 2 personen:
100 gram bosvruchten
15 ml rode port
25 gram kristalsuiker
250 gram magere kwark
40 gram schuddebuikjes
2 toefjes slagroom
Chocolaatjes als versiering
In een steelplan doe je de bosvruchten met de port en kristalsuiker. Zachtjes koken, zeker 10 minuten. Dan met de staafmixer pureren. Doe dat in een geschikte hoge beker anders zitten de spetters tot aan je plafond. Geen aanrader. De saus door de zeef doen zodat er geen pitjes meer in zitten. Saus af laten koelen. 2 eetlepels van de saus roer je door de kwark. Maak de schuddebuikjes tot kruimels met een vijzel en stamper. Doe een laagje kruimels in 2 glaasjes. Hou een beetje kruimels over. Hierop gaat de bosvruchtenkwark. Doe hierop een toef slagroom. Verdeel hierover een theelepeltje van de bosvruchtensaus. Strooi wat kruimels als finishing touch. En om het dan helemaal feestelijk te maken een leuk chocolaatje ter decoratie. Simpel. Maar o zo fijn.
Labels:
bosvruchten,
chocolade,
kwark,
schuddebuikjes,
slagroom,
toetje
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten