Dit is een koolhydraatarm recept. Je kunt bloemkoolpuree namelijk als vervanger gebruiken voor aardappelpuree. Het smaakt natuurlijk niet hetzelfde, maar je mist hierdoor niet een aardappel of zo. Het is een ideaal gerechtje als je wat gekookte bloemkool over hebt. Dat was bij ons zo omdat ik verstopte bloemkool had gemaakt, maar met ons drietjes ging dat niet op. Dus bewaarde ik wat en maakte de dag erna dit recept.
Nodig:
450 gram gekookte bloemkool
75 gram kwark
2 teentjes knoflook
30 gram Parmezaanse geraspte kaas
20 gram geraspte kaas
Wat vloeibare boter
Peper en zout
De bloemkoolroosjes moeten dus gekookt zijn. Als het gaar is, afgieten. Met een vork wat fijnprakken en vervolgens in een hoge beker doen zodat je het met de staafmixer kunt fijnmaken. Hier gaat ook de kwark bij en 20 gram van de Parmezaanse kaas. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout. Mix door elkaar. Vet een ovenschaaltje in met wat vloeibare boter en doe de puree erin. Strooi de geraspte kaas en de rest van de Parmezaanse kaas erover. Een kwartiertje in de oven op 175 graden en je bent al klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten