Dit taartje is heerlijk friszuur door de yoghurt, kiwi en citroen. Ik hou ervan!
Benodigdheden:
140 gram roomboter
160 gram witte basterdsuiker
2 eieren
125 gram zelfrijzend bakmeel
30 gram amandelmeel
70 gram yoghurt
2 kiwi's
1 appel
1 citroen (rasp en sap)
15 gram greinsuiker
Vloeibare boter
Boen de citroen grondig met een borsteltje, droog af en rasp met de fijne kant van de rasp de schil. Pers de citroen uit. Schil en snij de kiwi's in kleine stukjes. In een mengkom doe je de zachte roomboter met witte basterdsuiker. Mix dit tot de suiker goed is opgenomen in de boter. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Nu mag de citroenrasp en het sap erbij en de yoghurt. Mix door elkaar. Het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel mogen toegevoegd worden. Warm de oven voor op 160 graden. Schil en snij de appel in kleine stukjes. Spatel de kiwi en appelstukjes door je beslag. Vet een springvorm in met wat vloeibare boter. Doe het beslag in de springvorm en maak de bovenkant glad met een spatel. Bestrooi met de greinsuiker. Deze cake gaat 50 minuten de oven in, maar het laatste kwartier dek je de bovenkant af met aluminiumfolie. Dat zorgt ervoor dat je bovenkant mooi goudbruin blijft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten