Voor dit toetje moet je eerst snelle lemon curd maken plus een aantal kletskoppen. Via deze links kun je de recepten vinden. Dit is een heerlijk fris toetje door de lemon curd en het combineert uitstekend met verse frambozen. Omdat ik een kruimeltje goed bij een toetje vindt passen, gaan op de bodem weer wat Bastogne.
Nodig voor 3 toetjes:
5 Bastogne koekjes
150 gram magere kwark
150 gram Griekse yoghurt 0%
3 theelepels lemon curd
1 eetlepel zoetstof
6 theelepels lemon curd
1 eetlepel kwark
120 gram verse frambozen
Beetje poedersuiker
3 kletskoppen
Maak de Bastogne koekjes fijn in een vijzel met de stamper. Verdeel over 3 glaasjes als eerste laag van je toetje. Meng nu de kwark en Griekse yoghurt met 3 theelepels van de afgekoelde lemon curd. Roer goed door en maak het wat zoeter met de zoetstof (of met honing of suiker, net wat je fijn vindt). Dit wordt de tweede laag van je toetje. Meng 6 theelepels lemon curd met 1 eetlepel kwark en maak hiervan je derde laag. Hierop zet je de mooie verse frambozen en bestrooi ze met poedersuiker. Hoppa de 4e laag. Steek er een kletskop in en je toetje is klaar om te serveren. O ja, je kunt kletskoppen natuurlijk ook kant en klaar kopen als koekjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten