Kletskoppen met stukjes pinda. Ook weer lekker, net als die met hazelnoot of amandel. Dus kies gerust wat het beste bij jou past qua smaak! Een verse kletskop is ook een leuke decoratie voor in een toetje.
60 gram roomboter
75 gram bruine basterdsuiker
75 witte basterdsuiker
60 gram bloem
1 theelepel kaneel
60 gram pinda's
3 eetlepels water
Beetje zout
Maak de pinda's fijn met behulp van de staafmixer. Doe dit wel in een hoge beker want anders heb je overal door je keuken stukjes pinda. Dat is ook weer zo slordig. Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg op een bakplaat bakpapier. Hou straks genoeg tussenruimte want de kletskoppen lopen behoorlijk uit. In een mengkom doe je de suikers door elkaar, samen met het beetje zout en de kaneel. Doe de zachte roomboter erbij. De bloem mag er ook in. Plus je pindastukjes. Roeren en als het niet meer lukt, kneden maar. Zo nodig wat extra bloem pakken. Ook het water erin doen. Draai balletjes van het deeg. Probeer ze ongeveer even groot te maken. De vormen van de koekjes zijn wel wat grillig, maar dat heeft zo zijn charme. Met een minuut of 8 zijn je kletskoppen klaar. De bakplaat moet wel hoog in de oven staan. Haal ze voorzichtig uit de oven, want ze worden pas echt goed hard als ze afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten