Dit zijn mini taartjes die je kunt maken in een cupcake bakvorm. Ik heb ze in papieren bakvormpjes gemaakt. Ze bleven wel een beetje vastplakken dus misschien een goed idee om ze een beetje in te vetten. Voor dit recept moet je wel eerst de bloedsinaasappelsaus maken. Als die staat af te koelen, kun je meteen aan de slag met het deeg.
Dit heb je nodig:
75 gram roomboter
75 gram kristalsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
wat bloem
1 theelepel paneermeel
150 gram mango
3 eetlepels bloedsinaasappelsaus
Doe in een mengkom het bakmeel, de suiker en roomboter. Klop in een apart bakje het ei goed los. Giet 20 ml hiervan bij de andere ingrediënten. De rest bewaar je om straks je taartjes te bestrijken. Met schone handen ga je kneden totdat je een samenhangende deegbal hebt die goed gemengd is. Doe de deegbal in plastic folie in de koelkast en laat minstens 3 kwartier rusten. Na het rusten ga je het deeg uitrollen met een deegroller tot een halve cm dikte. Gebruik hierbij wat bloem zodat niet alles vast plakt aan je roller of aanrecht. Druk met een glas wat de juiste grootte is een rondje deeg uit. Druk dit deeg voorzichtig in het papieren bakvormpje. Warm de oven voor op 175 graden. Snij de mango in kleine stukjes en meng dit door de bloedsinaasappelsaus. Doe nu in elk deegbakje een beetje paneermeel en vervolgens wat van de fruitvulling. Snij reepjes van uitgerold deeg om over de taartjes heen te leggen. Dit snijden kun je doen met een mes of met een kartel deegwieltje. Je maakt een rasterwerkje net als bij een appeltaart. Bestrijk de deegreepjes met een kwastje met wat van het losgeklopte ei. Deze mango mini taartjes gaan 30 tot 35 minuten de oven in. Op de foto hieronder zie je ook nog peer bosvruchten mini taartjes, daar komt ook een recept van!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten