donderdag 13 april 2017

Gevulde Mexicaanse paprika

Dit is een lekker vegetarisch recept met een Mexicaans tintje. Met deze hoeveelheden heb je 6 halve gevulde paprika's. Dat is genoeg voor 4 personen, want de een heeft genoeg aan 1, de ander lust er wel 2. Gauw aan de slag dus maar?

Nodig:
50 gram rijst
3 gele of rode paprika's
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
Halve theelepel Mexicaanse mix kruiden
Vloeibare boter
Halve rode peper
250 gram Chinese roerbakmix
1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix
50 ml gezeefde tomaten
Peper en zout
50 gram geraspte kaas
25 gram tortilla chips

Was de paprika's, maak schoon en snij door midden. Warm de oven voor op 200 graden. In een bakje meng je de olijfolie, de halve theelepel Mexicaanse mix kruiden en de geperste knoflook. Met een kwastje smeer je de paprika's van beide kanten in en leg met de bolle kant naar boven op een ovenschaal. De paprika's gaan zo al eerst een 15 minuten de oven in. Ondertussen kook je de rijst gaar en laat vervolgens uitlekken in een zeef. Doe wat vloeibare boter in een koekenpan en bak hierin de roerbakmix. Snij de rode peper in kleine stukjes. Doe dit bij de groente samen met de Mexicaanse kruiden, peper en zout. Voeg de uitgelekte rijst toe en de tomatensaus. Als de paprika's klaar zijn na de eerste ovenronde, draai je ze om zodat ze gevuld kunnen worden. Als alle paprika helften gevuld zijn, breek je de tortilla chip in stukjes en verdeel je dit erboven. Als laatste wat geraspte kaas eroverheen. De tweede ovenronde duurt ook weer een kwartier. Lekker als bijgerecht met andere Mexicaanse lekkernijen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten