Deze lekkere mini taartjes maak je in een muffin of cupcake bakvorm. Je kunt de papieren bakvormpjes gebruiken om het taartje dan in te doen. Je hebt met dit recept genoeg voor 6 taartjes. Van tevoren maak je eerst deze bosvruchtensaus.
Dit heb je nodig:
75 gram roomboter
75 gram kristalsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
wat bloem
1 theelepel paneermeel
1,5 peer
6 eetlepels bosvruchtensaus
Doe in een mengkom het bakmeel, de suiker en roomboter. Klop in een apart bakje het ei goed los. Giet 20 ml hiervan bij de andere ingrediënten. De rest bewaar je om straks je taartjes te bestrijken. Met schone handen ga je kneden totdat je een samenhangende deegbal hebt die goed gemengd is. Doe de deegbal in plastic folie in de koelkast en laat minstens 3 kwartier rusten. Na het rusten ga je het deeg uitrollen met een deegroller tot een halve cm dikte. Gebruik hierbij wat bloem zodat niet alles vast plakt aan je roller of aanrecht. Druk met een glas wat de juiste grootte is een rondje deeg uit. Druk dit deeg voorzichtig in het papieren bakvormpje. Warm de oven voor op 175 graden. Snij de peer in kleine stukjes en meng dit door de bosvruchtensaus. Doe nu in elk deegbakje een beetje paneermeel en vervolgens wat van de fruitvulling. Snij reepjes van uitgerold deeg om over de taartjes heen te leggen. Dit snijden kun je doen met een mes of met een kartel deegwieltje. Je maakt een rasterwerkje net als bij een appeltaart. Bestrijk de deegreepjes met een kwastje met wat van het losgeklopte ei. Deze peer bosvruchten mini taartjes gaan 30 tot 35 minuten de oven in. En smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten