Dit is een vegetarische ovenschotel met verse groene kruiden erin. Dat vind ik 1 van de leuke dingen van een eigen moestuin. Even naar buiten lopen, plukken, wassen en knippen. Klaar voor gebruik.
Benodigdheden:
500 gram witlof
1 courgette
2 tomaten
Vloeibare boter
2 eieren
100 ml melk
100 ml gezeefde tomaten
Peper en zout
100 gram mozzarella
15 gram Parmezaanse geraspte kaas
Verse groene kruiden: basilicum, bieslook, peterselie, selderij, dille, koriander
Snij van de witlof de harde eindstukken af en snij ze doormidden. Eventueel blad weghalen van buitenkant als het er niet goed meer uitziet. Snij wat van de kern weg wat hard is. Spoel de halve witlofjes goed schoon onder de kraan. Kook in wat water ongeveer 5 minuten. Giet af en laat heel goed uitlekken in een vergiet. Was de courgette en maak hiervan plakjes met de kaasschaaf. Snij ook de tomaten in plakjes. Kluts de eieren los in een kom en meng hier de melk en gezeefde tomaten door. Vet een ovenschaal in. Start met een laag courgette plakjes. Doe hier peper en zout over. Hierop gaan de stronkjes witlof en vervolgens weer een laag courgette. Nu de plakjes tomaat, gevolgd door het ei mengsel. Hierop komen de geknipte verse groene kruiden. Ik heb van alles wat gedaan. Tot slot strooi je de geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas erover. Deze ovenschotel mag op 175 graden. Met 40 minuten is het gereed. Pas op met het serveren, want er komt wel het nodige vocht uit de witlof en courgette.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten