Voor dit laagjes toetje maak je losse crumble.
Nodig voor de crumble:
50 gram roomboter
50 gram witte basterdsuiker
85 gram bloem
Doe deze ingrediënten door elkaar en kneed met je vingertoppen tot kruimels. Warm de oven voor op 180 graden. Spreid de kruimels uit op een stuk bakpapier op de bakplaat. Bak 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
Voor de rest van het toetje (3 stuks) heb je nodig:
300 gram magere kwark
200 gram aardbeien
2 eetlepels zoetstof
Maak de aardbeien schoon en snij de kroontjes eraf. 100 gram van de aardbeien pureer je met de staafmixer. Roer hier de zoetstof door. Doe 5 eetlepels van de aardbeienpuree door de kwark. Snij de rest van de aardbeien in stukjes. In een glaasje wissel je laagjes af van crumble, kwark, aardbeitjes, wat aardbeienpuree, enz. Fijne combi hoor!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten