Wij zijn echt fan van bbqen. Maar niet alleen maar van grote stukken vlees. Want eigenlijk kun je ook prima vegetarische gerechtjes van de bbq of bij de bbq eten. Dus vandaar vandaag weer een optie die je ook eens kunt proberen. Het is niet al te calorie rijk, dat is voor sommigen ook een bijkomend voordeel (voor mij bijvoorbeeld als ik weer een periode op dieet ga...).
Voor 2 personen heb je nodig:
4 grote champignons
Beetje vloeibare boter
25 gram geitenkaas
5 gram pittenmix
2 eetlepels magere kwark
1 eetlepel honing
2 aluminium bakjes
Haal het steeltje van de champignons af. Deze kun je eventueel door een groentemix heen gebruiken die je ook van de bbq kunt eten (in een aluminium bakje uiteraard). Maar voor dit gerecht gebruik je de steeltjes dus niet. Maak de champignons schoon onder de kraan en dep droog met stukje keukenrol. Vet een aluminium bakje in met een beetje vloeibare boter. Leg hierin de champignons. In een kommetje meng je de geitenkaas, kwark en honing door het geheel door elkaar te prakken. Met een lepel vul je de champignons met het geitenkaas-mengsel. Strooi hier de pittenmix over. Zet het bakje op het rooster van de bbq. Hier zet je als dekseltje het andere bakje bovenop. Laat het een kwartier warm en gaar worden. Weer een leuk gerechtje om zo te kunnen variëren! Hieronder nog een fotootje als 'bewijs' dat wij in ieder geval dol zijn op variatie op onze bbq.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten