zondag 11 juni 2017

After eight choco cookies

Voor mijn koekjesdeeg gebruik ik meestal ongeveer hetzelfde, simpelweg omdat ik dat het lekkerst vind smaken. Plus dat deze koekjes niet al met een dag maf smaken. Alhoewel je dan wel een goede smoes hebt om de koekjestrommel snel leeg te eten. Met dit recept kun je 20 cookies maken.

Nodig:
150 gram roomboter
50 gram witte basterdsuiker
50 gram bruine basterdsuiker
1 ei
200 gram bloem
Beetje zout
1 theelepel cacaopoeder
40 gram chocolade vlokken
10 after eights

In een mengkom doe je de zachte roomboter, de suikers, het ei, de gezeefde bloem, het cacaopoeder en een beetje zout. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Maak de vlokken een beetje fijner en meng dit door het deeg. Weeg je deeg en deel het door 20. Zo weet je hoe zwaar elk bolletje deeg moet worden. Draai er 20 bolletjes van en leg deze afgedekt met plastic folie in de koelkast. Liefst voor 1 uur, maar als je haast hebt, volstaat 3 kwartier ook wel.
Snij de after eights in 4 stukjes. In elk bolletje deeg stop je 2 stukjes die boven op elkaar liggen. Er zit dus eigenlijk een halve after eight per koekje.Met je duim maak je eerst een holletje. Zorg dat je het deeg eromheen goed afsluit. Warm de oven voor op 200 graden. Leg de cookies ver genoeg uit elkaar op een bakplaat, die bekleed is met bakpapier. Deze cookies zijn met ongeveer 13 minuten klaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten