Voor de duidelijkheid: dit is een vegetarisch recept voor op de bbq. In ieder geval gedeeltelijk op de bbq. Want de risotto maak je uiteraard wel eerst klaar in een wok. Het is een erg smakelijk geheel geworden, al zeg ik het zelf. Mijn zoon en man waren er ook enthousiast over. Toch altijd leuk om niet alleen maar vlees van de bbq te eten...
Nodig voor 4 personen:
2 rode paprika's
1 eetlepel vloeibare boter
100 gram risottorijst
2 tenen knoflook
1 kleine rode ui
Halve groentebouillon tablet
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel bruschetta kruiden
90 ml frito (tomatensaus)
350 ml heet water
Sweet chili en peper
15 gram grana pardano (geraspte kaas)
40 gram geraspte kaas als topping
Eerst ga je de risotto maken. Snij de ui in kleine stukjes. Doe de vloeibare boter in een wok en fruit hierin de ui, samen met de geperste knoflook. Voeg dan de risottorijst toe en schep goed om. Schenk wat van het hete water bij de rijst en voeg ook de groentebouillon toe. Voeg steeds weer een deel water toe als het te droog wordt. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, bruschetta, sweet chili en peper. Ook de tomatensaus mag erbij. In ongeveer 20 minuten is de risotto klaar, maar proef even of je rijst gaar is. Het kan zijn dat het net wat langer duurt, want dat hangt ook wel af van welke rijstsoort je gebruikt. Of beter gezegd welk merk. Roer op het laatst de grana pardano erdoor. Snij de paprika's door midden en was ze. Leg ze in een ingevet aluminium bakje wat op de bbq kan. Vul de paprika's met de risotto. Strooi de geraspte kaas erover. Gebruik een extra aluminium bakje als deksel zodat de warmte overal goed zijn werk kan doen. Ze mogen wel een minuut of 20 op het rooster van de bbq. Echt een heel mooi recept als je vegetariërs te eten krijgt! Of als je, net als wij, ook niet alleen vlees wilt eten van de bbq...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten