Dit is een vegetarisch bijgerecht voor 1 persoon. Zes verschillende groentes in een mix, waaronder de gele courgette! Ik kende 'm nog niet. Wat blijkt? De kleur is anders, voor de rest kun je 'm vermoedelijk 'blind' niet onderscheiden van de groene. Dus je mag ook best een groene pakken hoor!
Benodigdheden:
50 gram diepvries doperwten
150 gram champignons
Halve gele paprika
Halve gele courgette
1 rode ui
100 gram (voorgekookte) broccoli
2 tenen knoflook
1 theelepel Zhug
30 ml kookroom light
Zeezout
Wat vloeibare boter
Was en snij de champignons, paprika en courgette
Snij de ui in stukjes. Kook de broccolistronkjes 5 minuten voor en giet af. In een wokpan doe je wat vloeibare boter. Bak hierin de ui en champignons. Pers hier de knoflook bij. Vervolgens voeg je de paprika en courgette toe. Hussel om met een spatel. Nu volgen de doperwten en broccoli. Verdeel hierover de Zhug en voeg naar smaak zeezout toe. Giet er de kookroom bij. Laat zachtjes pruttelen en je kunt aan tafel. Ik had het zo snel op, dat ik vergat om een foto te maken. Oeps!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten