Deze cake viel erg in de smaak bij mijn puberzoon. Waarschijnlijk door de combinatie van aardig zoet (extra door de bastognekoeken en chocopasta)en de in de verte smaak van koffie. Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik de cake zelf ook erg lekker vond. Maar ik probeer er soms wat minder van te snoepen, anders word ik tonnetje rond.
Nodig:
175 gram roomboter
175 gram witte basterdsuiker
3 eieren
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
5 gram Nescafé oploskoffiepoeder
60 ml heet water
10 ml amaretto siroop
70 gram bastognekoeken
75 gram witte chocopasta
Voor het glazuur:
75 gram poedersuiker
1 eetlepel koffie
In een mengkom doe je de zachte roomboter met de suiker en vanillesuiker. Mix dit goed door elkaar, waarna je 1 voor 1 de eieren mag toevoegen. Zeef het meel boven de bak en mix dit eveneens goed door. Kook het water en doe dit met het koffie poeder in een kommetje. Hierin gaat de siroop. Verkruimel de bastognekoeken, dat kan bijvoorbeeld met een vijzel en stamper. Ze hoeven niet helemaal tot poeder fijngemaakt te worden. Warm de oven voor op 160 graden en vet een cakeblik in met wat boter. Mix de chocopasta en de afgekoelde koffie door het cakebeslag. Hou van de koffie een beetje over voor het glazuur. Spatel de bastognekruimels erdoor. Doe het beslag in het cakeblik en bak de cake voor 45 minuten. Dan dek je het blik af met wat aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt. Laat daarna nog 15 minuten garen in de oven. Alles bij elkaar dus een uur in de oven. Stort de cake voorzichtig op een rooster en laat wat afkoelen. Hij mag nog wel beetje warm zijn als de glazuur erop gaat, dan kun je het makkelijker verspreiden. Maar niet bloedheet, anders ligt je glazuur binnen no time op je aanrecht. Naast de cake. Het glazuur maak je door de poedersuiker met het beetje koffie te mengen in een kommetje. Met een spatel breng je het dan aan op de cake. Laat stevig worden en dan is het tijd voor een bakkie. Met een plakkie. Uiteraard!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten