Dit is een complete ovenschotel met vis, groente en aardappel. Preciezer: panga en gerookte zalm, prei en bosui en aardappelschijfjes.
Voor 4 personen heb je het volgende nodig:
600 gram gesneden prei
3 bosuitjes
100 gram gerookte zalm
320 gram pangasius
Vloeibare boter
Peper, zeezout, knoflookpoeder
2 eetlepels woksaus knoflook koriander
450 gram voorgebakken aardappelschijfjes
200 gram zuivelspread met bieslook light
250 ml kookroom light
100 gram geraspte kaas
Snij de prei doormidden en snij er zo halve ringetjes van. Was de gesneden prei zorgvuldig want er zit het nodige zand tussen soms. Laat uitlekken in een vergiet. Snij de bosui in ringetjes en was eveneens. In een wokpan doe je wat vloeibare boter en wok hierin de prei. Breng op smaak met wat zeezout, peper en knoflookpoeder. Voeg hier ook de woksaus aan toe. Schep goed om en doe het vuur uit als de prei gereed is. Gaat best snel hoor. Warm de oven voor op 200 graden. Laat je diepvries aardappelschijfjes ontdooien. Vet een ovenschaal in en verdeel hierin de gewokte prei. Snij de panga in stukjes en strooi de viskruiden erover die erbij zitten. Wrijf dit er in. Verdeel dit op de prei. Knip de gerookte zalm in kleine reepjes en strooi dit door de panga heen. De bosuitjes gaan hier ook overheen. Maak hierop een laag van aardappelschijfjes. Meng de zuivelspread met de kookroom in een kom door met de garde goed te roeren. Verdeel dit over de ovenschotel. Als laatste strooi je de geraspte kaas erover. Deze ovenschotel gaat 30 minuten de oven in en dan kun je aanvallen!
Op hoeveel graden?
BeantwoordenVerwijderenZoals in de tekst staat; op 200 graden. Laat het je smaken!
Verwijderen