In deze ontbijtkoek zitten 4 verschillende soorten noten. Een stevige ontbijtkoek met veel smaak.
Benodigdheden:
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
200 gram bruine basterdsuiker
100 gram honing
100 ml melk
1 eetlepel koekkruiden
1 eetlepel kaneel
50 gram rozijnen
2 eetlepels hazelnootsiroop
20 gram pecannoten
20 gram walnoten
20 gram pistachenoten
20 gram amandelstiftjes
10 gram greinsuiker
Vloeibare boter
In een mengkom doe je het bakmeel, de eieren, honing, basterdsuiker, koekkruiden en kaneel. Roer dit met een garde door elkaar. Voeg de melk toe om het soepeler te maken. Warm de oven voor op 180 graden. Roer opnieuw door. Laat de rozijnen wellen in de hazelnootsiroop. Maak alle verschillende noten in kleine stukjes door te breken of te snijden. Spatel de noten en rozijnen door het beslag. Vet een cakevorm in en leg bakpapier op de bodem en zijkanten. Doe het beslag in de vorm. Strooi de greinsuiker bovenop als je de bovenkant hebt glad gestreken. De eerste 40 minuten blijft de oven op 180 graden. Dan is het tijd om de oventemperatuur te verlagen naar 130 graden. Dan blijft de ontbijtkoek nog 10 tot 15 minuten op de lagere temperatuur in de oven. Totale baktijd is dus 50/55 minuten. Wanneer de ontbijtkoek klaar is, stort je 'm op een rooster. Maar direct erna verpak je de nog hete koek in aluminiumfolie. Op die manier hou je de buitenkant smeuïg zoals het hoort bij een ontbijtkoek. Heerlijk! Niet te vergelijken met veel kant en klare ontbijtkoeken hoor. Het fijne is dat je jouw ontbijtkoek natuurlijk heel persoonlijk kunt maken en afstemmen op wat jij lekker vindt! Op mijn blog kun je onder het label ontbijtkoek diverse recepten vinden...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten