donderdag 3 augustus 2017

Aziatische gehaktballetjes

Nodig:
250 gram rundergehakt
25 gram nasikruiden
20 ml ketjap plus een scheutje
Halve theelepel sambal oelek
25 gram gebakken uitjes
1 ei
1 beschuit
10 gram sesamzaadjes
3 eetlepels vloeibare boter
20 ml water

Op de foto lijkt het alsof mijn gehaktballetjes erg donker zijn, maar dat viel erg mee. Nu heb ik sesamzaadjes gebruikt die gerookt waren, dus die zijn al bijna zwart van kleur. Dit is een snel recept waarmee je een smakelijke snack bij een borrel kunt regelen of als bijgerecht bij een Chinese rijsttafel. Doe de gehakt in een kom. Doe hier de nasikruiden bij, 20 ml van de ketjap manis, de sambal, de iets fijngemaakte gebakken uitjes, een verkruimelde beschuit, het ei. Dan ga je de boel door elkaar kneden en draai je er balletjes van die zo groot zijn als een bitterbal. Strooi de sesamzaadjes over de balletjes. Warm in een braadpan of koekenpan de boter op. Bak hierin de balletjes rondom bruin. Als ze dichtgeschroeid zijn, doe je er een scheutje ketjap extra bij en het water. Laat eventjes gaar worden en zachtjes bakken. Met een minuut of 10 kun je eens controleren of je Aziatische gehaktballetjes klaar zijn. Want voorproeven hoort erbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten