maandag 16 oktober 2017

Koffie cake met fudge en chocola

Een lekkere cake dit keer. Koffie, chocola en fudge. Een goede combinatie, een lekker trio.

Nodig:
Beetje vloeibare boter om in te vetten
175 gram roomboter
175 gram witte basterdsuiker
3 eieren
175 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels oploskoffie
100 ml heet water
75 gram melk chocolade
75 gram fudge

Voor het glazuur:
125 gram poedersuiker
3 eetlepels oploskoffie

Warm de oven voor op 175 graden. Mix de zachte roomboter met de basterdsuiker door. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe de oploskoffie met 100 ml kokend water in een kopje. Zeef het bakmeel boven het beslag en mix door elkaar. Snij de fudge en chocolade in kleine stukjes. Van de koffie gaat 50 ml in het beslag. De rest bewaar je voor je glazuur. Meng de koffie door het beslag en spatel de fudge en chocola door het beslag. Vet een cakevorm in. Doe het beslag in de vorm en strijk glad met een spatel. De oven moet op 175 graden staan en de cake moet ongeveer 55 minuten in de oven staan. Laat de cake afkoelen op een rooster. Meng de poedersuiker met 3 eetlepels van de oploskoffie. Verdeel dit over de bovenkant van de cake en laat er overheen druipen. Met een spatel kun je het zaakje verdelen zoals je wilt. Hoogste tijd voor koffie met een plak koffie cake!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten