Voor dit toetje heb je citroenkoekjes nodig, dus die zal je eerst moeten maken.
Nodig voor 3 toetjes:
75 gram mascarpone
15 gram witte basterdsuiker
100 ml slagroom
Half zakje vanillesuiker
10 ml limoncello
15 ml citroensap
40 gram lemon curd
20 gram poedersuiker
20 ml kookroom light
3 zelfgebakken citroenkoekjes
Klop de mascarpone los met de basterdsuiker en mix de slagroom met de vanillesuiker. Spatel beiden door elkaar. Verdeel dit over 3 glaasjes. In een steelpan doe je de limoncello, citroensap, lemon curd, poedersuiker en kookroom. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen zodat het gaat indikken. Als het sausje is ingedikt, laat je het een beetje afkoelen en verdeel het vervolgens over het mascarpone mengsel. Laat goed koud worden in de koelkast. Voor het serveren breek je de koekjes in tweeën, zodat je ze in het toetje kunt steken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten